Vegetarische Thaise soep met ei

vegetarische-thaise-soep-met-ei

Zoek je een voedzame vegetarische soep die ook nog eens lekker smaakt? Kies dan voor deze vegetarische Thaise soep met ei ontdek hoe lekker de Thaise keuken kan zijn. De soep bestaat onder andere uit winterwortel, sojasaus, paksoi, koriander en uiteraard mag rode peper niet in Thaise soep ontbreken. De soep is in korte tijd te bereiden, neem er dan ook rustig de tijd voor! Eventueel kun je zelf groentebouillon voor deze Thaise soep maken, maar dit is vrij tijdrovend en de meeste mensen kiezen dan ook liever voor groentebouillonblokjes.

De smaak is ongeveer hetzelfde en het werkt een stuk eenvoudiger, je kunt bij dit recept dan ook het best blokjes groentebouillon gebruiken. Ben je geen fan van koriander? Dat is helemaal niet erg, je kunt de koriander gemakkelijk voor basilicum vervangen om tot een soortgelijke smaak te komen. Sommige mensen ervaren de smaak van koriander als zeepachtig, het gebruik van basilicum is daarom iets veiliger. De soep is heel snel te maken en je hebt er bijna niets voor nodig! Ben je klaar om de Thaise keuken te leren kennen? Dan is deze soep een heel toegankelijk gerecht om mee te beginnen.

Ingrediënten

 • Verse koriander of basilicum
 • Een losgeklopt ei
 • Een halve rode peper
 • Een halve theelepel suiker
 • 2 eetlepels sojasaus
 • Paksoi
 • Zonnebloemolie
 • 2 groentebouillonblokjes
 • 1 grote wortel

De ingrediënten voor deze Thaise soep zijn niet in iedere supermarkt te verkrijgen. Bezoek een groenteboer of toko in de buurt om alle ingrediënten voor deze soep te kopen.

Bereidingswijze

Heb je geen tijd om een omelet te maken? Dan is er ook een ander optie! Klop het ei los en voeg het rauw aan de pan met soep toe. Het losgeklopte ei zal vanzelf stollen en de soep zal nog sneller klaar zijn.

 1. Verwarm de zonnebloemolie in een pannetje en pak in deze pan een heel dun omelet met losgeklopt ei.
 2. Wacht tot het ei gestold is en haal het dan al uit de pan. Het omelet mag je eerst laten afkoelen en vervolgens in reepjes snijden.
 3. Kook 1 liter water en voeg hier de bouillonblokjes en blokjes wortel aan toe. Zorg dat het geheel blijft koken en ga vervolgens naar de volgende stap.
 4. Snijd paksoi in reepjes en voeg het aan de bouillon met blokjes wortel toe.
 5. Laat het geheel voor een minuut of 5 koken.
 6. Voeg suiker en sojasaus toe.
 7. Halveer de rode peper en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snijd de rode peper in kleine stukjes en voeg deze stukjes aan de soep toe.
 8. De soep is nu bijna klaar!
 9. Je mag de bouillon in kommen schenken.
 10. Voeg koriander of basilicum aan de soep toe verdeel de stukjes omelet over de kommen met soep.

Eventueel kun je noedels aan de soep toevoegen of een broodje bij de soep eten. Om de soep Thais te laten is het echter beter om de soep zo te laten zoals deze is. Eet hem als lunch of als voorgerecht bij een Thais diner.